Zomers genieten!

13

Dit voorjaar werd ik door OrangeTalent (een klant waar ik al ruim 6 jaar mee samenwerk) benaderd met de vraag of ik ook wel eens wat met food fotografie deed. Mijn eerste reactie was dat ik er niet veel ervaring mee had, maar dat ik de uitdaging graag wilde aangaan. En zo volgde een onwijs leuke en uitdagende opdracht voor De Barbecue Boer en De Buffetten Boer.

Het concept:
De Barbecue Boer en De Buffetten Boer zijn concepten waarbij je on-line op een eenvoudige manier een complete, kwalitatieve en uitgebreide barbecue of buffet kunt bestellen. Deze wordt op iedere gewenste locatie in Nederland bezorgd en afwassen is niet nodig.

De opdracht:
* Sfeervolle foto's maken van mooi gepresenteerde bereide producten.
* Foto's van een samengestelde groep mensen die gezellig van de bbq of het buffet aan het genieten zijn
Verder lag er de uitdaging om zowel film als fotografie op dezelfde dagen te laten plaatsvinden zodat alles qua sfeer, setting en styling zoveel mogelijk op elkaar zou aansluiten.

De uitwerking:
Als ik aan barbecueën denk, denk ik aan buiten, lekker weer, zon, drankje erbij, familie en vrienden, gezelligheid, lekker eten en genieten. Met die ingrediënten in het achterhoofd zijn we begonnen met het zoeken van een geschikte locatie en cast. Nu is veel naar je hand te zetten maar er is één element dat nooit te controleren is, het weer. Omdat in dit geval het weer leidend zou zijn voor een geslaagde shoot was snel schakelen cruciaal.
Samen met OrangeTalent, de enthousiaste crew van Filmakers en (food)stylist Minoek Egberink hebben we in 1 week tijd alles geregeld. Een TOP-locatie in Putten, een gevarieerde cast, alle styling producten en een draaiboek voor 2 dagen knallen.

Studio:
De sfeerfoto's met de cast maakte ik buiten. Om de producten goed en constant te kunnen fotograferen moest ik op locatie een studio bouwen. Om het risico van wisselend licht, windstoten en te hoge temperaturen voor de bijproducten zoals salades en sauzen te vermijden had een binnenlocatie de voorkeur. Gelukkig was er een schuur waar ik wel mogelijkheden zag. In ongeveer 1,5 uur heb ik deze schuur omgetoverd tot onderstaande studio.

Film:
Voor de nieuwe sites moesten er ook twee sfeervideo's gemaakt worden. Filmakers uit Harderwijk heeft dit op zich genomen met een fantastisch eindresultaat. Zie hier de sfeervideo voor De Barbecue-Boer:

Eindresultaat:
Hieronder nog een kleine greep uit de beelden die ik tijdens deze 2 dagen heb gemaakt: