Op pad voor De Wilde B.V.

44

Voor de nieuwe websites van De Wilde B.V. bestaande uit De Wilde Spoorwegbouw, De Wilde Betonboringen, De Wilde Technics en Meet in Holland werd ik gevraagd om op diverse locaties in Nederland foto's te maken. Er wordt door de mannen van De Wilde met zwaar materieel, in een industriële omgeving uiterst precies en met plezier gewerkt. Deze werkzaamheden mooi in beeld brengen, zonder de mannen te storen in het werkproces, dat werd mijn uitdaging. Om op zo’n reportage achtige manier te werken is constant vooruitdenken en nagaan wat de volgende stap zal zijn heel belangrijk. Ik wilde dat de beelden zouden passen bij de omgeving: rauw, stoer, vol contrast en waar mogelijk er zo dicht mogelijk bovenop.

Om vlot te anticiperen op de werkprocessen zorgde ik voor een lichte bepakking. Assistent (Leon) was er voor het mobiele zonnetje. Op die manier kon ik handig van het een naar het ander switchen en gemakkelijk bewegen over de sporen, dwarsliggers en soms spekgladde brugdelen.

Om te kunnen en mogen werken in dergelijke omgevingen is het noodzakelijk om goed op de hoogte te zijn van alle veiligheidsvoorschriften. Uiteraard moeten ook alle persoonlijke beschermingsmiddelen (zogeheten PBM’s) op orde zijn en moet je goed op de hoogte zijn van de lokale werkzaamheden. Omdat ik mijzelf regelmatig begeef op plekken waar gewerkt wordt met groot materieel en/of andere gevaren, beschik ik over alle nodige PBM’s. Ook heb ik een certificaat voor het veilig werken op hoogte.
Op een spoorbrug bij Cuijk zorgde dit ervoor dat ik omhoog kon klimmen en nét dat perspectief kon pakken wat ik voor ogen had. Verder heb ik daar veel gebruik gemaakt van tegenlicht om zo extra contrast te krijgen in de beelden.

Een heel ander sfeertje hing er op een koude decemberochtend op een brug in de buurt van Zaltbommel. Alles was bedekt met ijs, de mist bleef hangen en verder kijken dan 50 meter was nauwelijks mogelijk. Voor de afwisseling wel heel gaaf.
Tot slot was er nog het inhijsen van o.a wisseldelen door een spiksplinternieuwe 450 ton/meter hijskraan in Rotterdam. Ook hier wilde ik graag een bovenaanzicht maken. Helaas kon ik daar zelf de lucht niet in, maar een oplossing was snel gevonden. Ik bond mijn camera, uiteraard dubbel gezekerd, vast aan één van de spoorstaven. Zo kreeg ik toch het gewenste beeld, heel tof als dat zo lukt.

Hieronder kun je een uitgebreide selectie van de verschillende opdrachten bekijken: